ffff

Tururut Manresa 2

Beget  ballant

EL BALL DE PAGÈS

L’orquestrina TURURUT BONAIGUA es va crear l’any 1979.
Com que durant els primers anys el violinista Pere Sala, Peret Blanch de Beget, formava part del TURURUT BONAIGUA, vàrem incorporar moltes peces del seu repertori, sobretot pericons, valsos, pas-dobles, mazurques, etc. D’altres, a causa de la proximitat geogràfica, les varem aprendre a la zona fronterera de la Catalunya Nord, com polques, xotis…

En el “Ball de pagés”, podem tocar tant balls de parella (Mazurques, pericons, valsos, xotis, marxes, etc….), com també danses col·lectives, sardanes curtes, xampanyes, cercles, etc.,  dirigides per un mestre – ballador, que les ensenya i ajuda a ballar. Tot això fa que sigui un ball molt participatiu.

També  hi podem afegir aquells balls-jocs que es feien en els balls d’abans, com el ball robat, el de les cartes, el del porró, el del fanalet, etc., on podem gaudir de l’estil de ball que es feia a pagès.

 

Formació de 3 músics    

Amadeu Rosell   Veu, guitarra, acordió diatònic

Jordi Palau Flauta travessera, flabiol

Pep Solà Bateria i percusió

En la formació de 4 músics s’hi afegeix:

Pep Sànchez  Contrabaix

Amadeu Rosell i Tudanca           Tècnic de so.

Equip de so NEXO de 3.000 wats

 

Aqui podeu veure un tastet del Tururut Bonaigua a la Festa Modernista de Terrassa 2012

Si diposeu d’un espai addient, com una plaça de poble o ciutat o un raconet ben bonic, amb aquestes músiques suaus i sencilles de sempre passarem plegats una bona estona i reviurem el nostre passat col.lectiu.

També hi ha l’opció de concert, sense ball

Menu