ffff

AMADEU ROSELL & ILLI-NOIS FOLK BAND és una banda de folk

Folk Camprodon

ConcertTon2007 056Tot remenant vells cançoners i buscant en discos i llibres hem tornat a trobar antigues i noves cançons d’aquell vell folk americà.

Les noves les hem traduït i adaptat a la nostra instrumentació. Les velles només ha calgut tocar-les una altra vegada per tornar a descobrir tot el seu encant. I totes aquestes cançons s’han convertit en el repertori del nostre concert.

Les més antigues que interpretem són dels anys 40′s, amb peces d’aquells pioners del folk rural com Leadbelly o Woody Guthrie entre d’altres. Gent que recollia cançons tot recorrent el país i després les cantava amb la seva guitarra.

Altres cançons són dels 50′s, quan arriba gent com Pete Seeger que, interessat no solament pel folk del seu país, viatja arreu del món tot cercant cançons per incorporar-les al seu repertori i així donar-les a conèixer.

I les cançons més conegudes del nostre concert són dels 60′s. Es tracta d’una dècada amb grans canvis socials als EUA: la lluita pels drets civils de totes les persones, l’anti-racisme, la guerra del Vietnam, la integració dels immigrants,… Tot això junt amb el declivi momentani del rock&roll, que era la música que predominava en aquells moments, fa que sorgeixin artistes com Bob Dylan, Peter, Paul & Mary, Joan Baez, etc, que amb les seves lletres i músiques senzilles reflecteixen totes aquestes inquietuts.

Aquest any i degut a la mort d’en Pete Seeger el concert l’hem dedicat especialment al seu repertori, per tant és un “Concert-Homenatge a Pete Seeger”

 

 

 

 

 

 

 

 

Illi-nois Folk Band : Fitxa tècnica.

En el nostre concert, anem desgranant les cançons del nostre repertori tot situant-les en el seu temps i context, mitjançant petites explicacions.

 

Músics:

- Amadeu Rosell    Veu, guitarra acústica i acordió diatònic

- Pep Solà  Bateria

- Jordi Palau  Flauta travessera i veu

- Pep Sánchez  Contrabaix

- Amadeu Rosell i Tudanca Tècnic de so

Disposem de un equip de so NEXO de 4.000 w

 

CONCERT DE MÚSIQUES POPULARS

El concert de músiques populars, es tracta d’un recorregut pels costums d’abans a les terres de muntanya: les cançons, els balls, els instruments, els oficis, … La vida actual no és com la que tenien les persones que varen néixer, créixer, viure i treballar abans que nosaltres.

Les explicacions s’alternen amb cançons i les músiques evoquen èpoques en les que la vida era difícil, sense comoditats, i on qualsevol motiu, per petit que fos, podia convidar a una gran festa que es vivia en col·lectivitat.

En el text que condueix la sessió es tracten els següents temes: ocasions per cantar, balls, instruments, corrandes, oficis antics, anècdotes i personatges curiosos. El nostre repertori es basa sobretot en pericons, valsos, pas-dobles, mazurques, polques, xotis, sardanes curtes, etc.

Al mateix temps hem anat efectuant contínuament un treball de recerca. Un cop recollides les cançons en fem versions actualitzades, mantenint, però, la senzillesa i frescor originals, i per interpretar-les no utilitzem solament instruments tradicionals sinó també instruments moderns, que a les valls de muntanya ja s’havien anat incorporant des de fa molt de temps.

Amb totes aquestes músiques estem portant des de fa més de 30 anys les nostres actuacions per tot el Principat, País Valencià, Catalunya Nord i també el 2003 que vàrem fer un seguit de concerts a Moscou (Rússia) a més d’un programa de TV “Dobroe Utro”, amb 200 milions d’audiència.

 

 

Formació de 3 músics    

Amadeu Rosell    Veu, guitarra, acordió diatònic

Jordi Palau Flauta travessera, flabiol

 Pep Solà   Bateria i percusió

En la formació de 4 músics s’hi afegeix:

Pep Sànchez   Contrabaix

Amadeu Rosell i Tudanca           Tècnic de so.

Equip de so NEXO de 3.000 wats

 

Xesco-001RECORDANT XESCO BOIX

En Xesco Boix va ser un mestre, el pioner, una icona que ha deixat petjada i ha marcat camí de la cançó des de moltes vessants. Sens dubte una figura irrepetible amb un llegat que val la pena recordar per la seva vigència i la seva personalitat.

Mirarem de cantar tots junts aquells temes que van marcar una època, un estil, un format, un gènere.

 

Menu